S sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije ste lansko leto pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih ter športnih organizacij in projektov. HVALA.

Sreča
za vse

 

Loterijske igre imajo čudovito poslanstvo. Prek sanj o naslednjem dobitku ljudi zabavajo, povezujejo v pričakovanju dobrega ter zbližujejo v pogovoru o sreči.

 

Loterija Slovenije pa pri tem vseskozi skrbi za odgovorno in varno prirejanje iger.

Imajo pa še eno lepo poslanstvo. So namreč ključni vir sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije, z loterijskimi sredstvi pa financiramo tudi razvoj lokalnih skupnosti ter pomembno prispevamo v proračun države.


Loterija Slovenija v obliki koncesijskih dajatev, davkov, povezanih s prirejanjem iger in sklada za dobitke, družbi vrne več kot

79 % sredstev

od prodaje iger na srečo.

Ni vse v številkah.
Čeprav, naše so navdihujoče.

16.9   milijonov evrov

Samo v letu 2020 smo v Sloveniji s križanjem listkov v igrah Loto, Eurojackpot, Vikinglotto in 3x3 plus 6, s praskanjem srečk, Hip iger ter igranjem igre TikiTaka zbrali neverjetnih 16,9 milijonov evrov obračunanih koncesijskih dajatev.

12.8   milijonov evrov

Iz naslova prirejanja iger na srečo Loterija Slovenije plačuje davek od srečk in davek od iger na srečo, skupni znesek obračunanega davka za leto 2020 je znašal 10,8 milijona evrov, dodatno pa so občine prejele še 2 milijona evrov davka od dobitkov, skupaj je bilo plačanih 12,8 milijona evrov davkov iz naslova prirejanja iger na srečo.

49.4   milijonov evrov

Največji delež sredstev Loterija Slovenije nameni za različne dobitke, ki jih prejmejo igralci. V letu 2020 smo obračunali 49,4 milijona evrov sklada za dobitke in igralcem izplačali 38,9 milijona evrov dobitkov.

2   milijona evrov

Od izplačanih dobitkov smo v 2020 slovenskim občinam plačali 2 milijona evrov davka od dobitkov.

83   humanitarnih in 28 invalidskih organizacij

Zbrana loterijska sredstva so v 2020 podprla delovanje 83 humanitarnih in 28 invalidskih organizacij.

94   športnih zvez in 72 društev

Loterijska sredstva podpirajo delovanje 94 zvez vrhunskega športa ter 72 društev za športno vzgojo otrok in mladine. Z njimi smo v 2020 pomagali organizirati 181 športnih dogodkov in financirali izgradnjo oz. prenovo 78 objektov.

Sreča
za vse
= Odgovorno prirejanje iger + Odgovorno igranje + Odgovorno poslovanje + Financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij