S sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije ste lansko leto pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih ter športnih organizacij in projektov. H V A L A .

Sreča
za vse

 

Loterijske igre imajo čudovito poslanstvo. Prek sanj o naslednjem dobitku ljudi zabavajo, povezujejo v pričakovanju dobrega ter zbližujejo v pogovoru o sreči.

 

Loterija Slovenije pa pri tem vseskozi skrbi za odgovorno in varno prirejanje iger.

Imajo pa še eno lepo poslanstvo. So namreč ključni vir sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije, z loterijskimi sredstvi pa financiramo tudi razvoj lokalnih skupnosti ter pomembno prispevamo v proračun države.


Loterija Slovenija v obliki koncesijskih dajatev, davkov, povezanih s prirejanjem iger in sklada za dobitke, družbi vrne več kot

79 % sredstev

od prodaje iger na srečo.

Ni vse v številkah.
Čeprav, naše so navdihujoče.

18.1   milijona evrov

Samo v letu 2019 smo v Sloveniji s križanjem listkov v igrah Loto, Eurojackpot, Vikinglotto in 3x3 plus 6, s praskanjem srečk, Hip iger ter igranjem igre TikiTaka zbrali neverjetnih 18,1 milijona evrov obračunanih koncesijskih dajatev.

11.7   milijona evrov

Iz naslova prirejanja iger na srečo Loterija Slovenije plačuje davek od srečk in davek od iger na srečo; skupni znesek obračunanega davka za leto 2019 je znašal 11,7 milijona evrov.

54   milijonov evrov

Največji delež sredstev Loterija Slovenije nameni za različne dobitke, ki jih prejmejo igralci. V letu 2019 smo obračunali skoraj 54 milijonov evrov sklada za dobitke.

2.3   milijona evrov

Od izplačanih dobitkov smo v 2019 slovenskim občinam plačali 2,3 milijona evrov davka od dobitkov.

88   humanitarnih in 24 invalidskih organizacij

Zbrana loterijska sredstva so v 2019 podprla delovanje 88 humanitarnih in 24 invalidskih organizacij.

53   športnih zvez in 65 društev

Loterijska sredstva podpirajo delovanje 53 zvez vrhunskega športa ter 65 društev za športno vzgojo otrok in mladine. Z njimi smo v 2019 pomagali organizirati 145 športnih dogodkov in financirali izgradnjo oz. prenovo 83 objektov.

Sreča
za vse

= Odgovorno prirejanje iger + Odgovorno igranje + Odgovorno poslovanje + Financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij