Loterija Slovenije - splošni

S sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije ste lansko leto pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih ter športnih organizacij in projektov. HVALA.

Sreča
za vse

 

Loterijske igre imajo čudovito poslanstvo. Prek sanj o naslednjem dobitku ljudi zabavajo, povezujejo v pričakovanju dobrega ter zbližujejo v pogovoru o sreči.

 

Loterija Slovenije pa pri tem vseskozi skrbi za odgovorno in varno prirejanje iger.

Imajo pa še eno lepo poslanstvo. So namreč ključni vir sredstev za športne, invalidske in humanitarne organizacije, z loterijskimi sredstvi pa financiramo tudi razvoj lokalnih skupnosti ter pomembno prispevamo v proračun države.


Loterija Slovenija v obliki koncesijskih dajatev, davkov, povezanih s prirejanjem iger in sklada za dobitke, družbi vrne več kot

79 % sredstev

od prodaje iger na srečo.

Ni vse v številkah.
Čeprav, naše so navdihujoče.

18.1   milijona evrov

Samo v letu 2021 smo v Sloveniji s križanjem listkov v igrah Loto, Eurojackpot, Vikinglotto in 3x3 plus 6, s praskanjem srečk, Hip iger ter igranjem igre TikiTaka zbrali neverjetnih 18,1 milijona evrov obračunanih koncesijskih dajatev.

14.5   milijona evrov

Iz naslova prirejanja iger na srečo Loterija Slovenije plačuje davek od srečk in davek od iger na srečo, skupni znesek obračunanega davka za leto 2021 je znašal 11,6 milijona evrov, dodatno pa so občine prejele še 2,9 milijona evrov davka od dobitkov, skupaj je bilo plačanih 14,5 milijona evrov davkov iz naslova prirejanja iger na srečo.

53.6   milijona evrov

Največji delež sredstev Loterija Slovenije nameni za različne dobitke, ki jih prejmejo igralci. V letu 2021 smo obračunali 53,6 milijona evrov sklada za dobitke. Udeležencem v igrah na srečo smo v letu 2021 izplačali 6,3 milijona različnih dobitkov v vrednosti 47,3 milijona evrov.

 

2.9   milijonov evrov

Od izplačanih dobitkov smo v 2021 slovenskim občinam plačali 2,9 milijonov evrov davka od dobitkov.

86   humanitarnih in 30 invalidskih organizacij

Zbrana loterijska sredstva so v 2021 podprla delovanje 86 humanitarnih in 30 invalidskih organizacij.

172   športnih zvez in društev

Loterijska sredstva podpirajo delovanje 94 zvez vrhunskega športa ter 78 društev na področju športa za vse. Z njimi smo v 2021 pomagali organizirati 196 športnih dogodkov in financirali izgradnjo oz. prenovo 82 objektov.

Sreča
za vse
= Odgovorno prirejanje iger + Odgovorno igranje + Odgovorno poslovanje + Financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij