Loterija Slovenije - splošni

S sodelovanjem v igrah Loterije Slovenije ste lansko leto pomagali podpreti več kot 500 slovenskih invalidskih, humanitarnih ter športnih organizacij in projektov. HVALA.

Sreča
za vse

 

Loterijske igre imajo čudovito poslanstvo. Prek sanj o naslednjem dobitku ljudi zabavajo, povezujejo v pričakovanju dobrega ter zbližujejo v pogovoru o sreči.

 

Loterija Slovenije pa pri tem vseskozi skrbi za odgovorno in varno prirejanje iger.

Imajo pa še eno lepo poslanstvo. So namreč ključni vir sredstev za invalidske, humanitarne in športne organizacije, z loterijskimi sredstvi pa financiramo tudi razvoj lokalnih skupnosti ter pomembno prispevamo v proračun države.


Loterija Slovenija v obliki koncesijskih dajatev, davkov, povezanih s prirejanjem iger in sklada za dobitke, družbi vrne več kot

79 % sredstev

od prodaje iger na srečo.

Ni vse v številkah.
Čeprav, naše so navdihujoče.

20.5   milijona evrov

Samo v letu 2022 smo v Sloveniji s križanjem listkov v igrah Loto, Eurojackpot, Vikinglotto in 3x3 plus 6, s praskanjem srečk, Hip iger ter igranjem igre TikiTaka zbrali neverjetnih 20,5 milijona evrov koncesijskih dajatev.

18.7   milijona evrov

Iz naslova prirejanja iger na srečo Loterija Slovenije plačuje davek od srečk in davek od iger na srečo, skupni znesek obračunanega davka za leto 2022 je znašal 13,3 milijona evrov, dodatno pa so občine prejele še 5,5 milijona evrov davka od dobitkov, skupaj je bilo plačanih 18,7 milijona evrov davkov iz naslova prirejanja iger na srečo.

61.6   milijona evrov

Največji delež sredstev Loterija Slovenije nameni za različne dobitke, ki jih prejmejo igralci. V letu 2022 smo obračunali 61,6 milijona evrov sklada za dobitke. Udeležencem v igrah na srečo smo v letu 2022 izplačali 7,2 milijona različnih dobitkov v vrednosti 70,4 milijona evrov.

 

5.5   milijonov evrov

Od izplačanih dobitkov smo v 2022 slovenskim občinam plačali 5,5 milijonov evrov davka od dobitkov.

87   humanitarnih in 29 invalidskih organizacij

Zbrana loterijska sredstva so v 2022 podprla delovanje 87 humanitarnih in 29 invalidskih organizacij.

84   športnih panog in 72 organizacij

Loterijska sredstva podpirajo delovanje 84 različnih športnih panog na področji vrhunskega športa ter 72 organizacij na področju športa za vse. Z njimi smo v 2022 pomagali organizirati 143 športnih dogodkov in financirali izgradnjo oz. prenovo 81 objektov.

Sreča
za vse
= Odgovorno prirejanje iger + Odgovorno igranje + Odgovorno poslovanje + Financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij