Avtorji - Fotoklub Ljubljana

Razstavljajo:

 

Oskar Karel Dolenc
MF FZS, EFIAP

Rodil se je leta 1938 v Ljubljani. Z izpovedno fotografijo se ukvarja dobrih petdeset let. Prejel je številne nagrade, leta 2006 pa najvišje priznanje FZS za življenjsko delo »Plaketo Janeza Puharja«. Živi in ustvarja v Ljubljani.


Gašper Kukec Mezek
F1 FZS

Rodil se je leta 1989 v Ljubljani. S fotografijo se je začel ukvarjati v osnovni šoli, ko je od očeta prejel prvi fotoaparat. Od takrat je preizkusil že več zvrsti fotografije, prva razstavna téma so bili prav akti. Živi v Kamniku.


Janez Kukec Mezek
KMF FZS, AFIAP

Rodil se je leta 1956 na Ptuju. Prvič se je s fotografijo srečal v osnovni šoli, resneje med študijem in po njem, predvsem v zadnjih letih po včlanitvi v Fotoklub Ljubljana. Najraje upodablja človeško telo - akt. Živi v Kamniku.


Miha Kukec Mezek
F2 FZS

Rodil se je leta 1983 v Ljubljani. Od prvih fotografskih začetkov v gimnaziji je prehodil pot od prvih nerodnih posnetkov do projektov, ki jih še vedno ustvarja – okna, portret, panorame, akt in najnovejši, 365. Živi v Ljubljani.


Drago Metljak
KMF FZS, AFIAP

Rodil se je leta 1950 v Ljubljani. S fotografijo se je ukvarjal že kot študent, a resneje z njo nadaljuje v zadnjih letih. Pokrajinsko, predvsem planinsko fotografijo dopolnjuje z drugimi zvrstmi fotografije. Živi in dela v Ljubljani.


Matej Rukavina
F3 FZS

Rodil se je leta 1975 v Ljubljani. Fotografira že od nekdaj, osnov osvetlitve ga je učil že oče. Resno se je posvetil fotografiji ob rojstvu prvega sina. Poleg spomina si v fotografijah prizadeva tudi estetiko. Živi v Ljubljani.


Ernő Sebastian
F2 FZS

Rodil se je leta 1946 v Novem Sadu. Za fotografijo se je začel navduševati že v otroštvu, ko je od očeta dobil prvo box kamero. Po preselitvi v Ljubljano se je znova začel resneje ukvarjati s fotografijo, tematsko ga zanima balet.


Silvo Slapar
F1 FZS, AFIAP

Rodil se je leta 1958 v Ljubljani. Po poklicu je servisni tehnik in dela kot samostojni podjetnik. Zadnja štiri leta vodi Fotografsko zvezo Slovenije. Zanima ga predvsem klasična črno-bela fotografija. Živi in ustvarja v Lahovčah.


Marjan Smerke
MF FZS, AFIAP

Rodil se je leta 1932 v Ljubljani. Že zgodaj se je že ukvarjati s fotografijo. Do upokojitve se je poklicno ukvarjal z znanstveno, dokumentarno in propagandno fotografijo. Opremil je številne monografije. Živi in ustvarja v Ljubljani.


Jože Vrč
KMF FZS

Rodil se je leta 1944 v Avstriji. Na srednji šoli za kemijske laborante v Rušah je naredil A-tečaj fotografije. Leta 1961 se je zaposlil v Leku, kjer se je začel resneje ukvarjati s fotografijo in redno razstavljati. Živi v Ljubljani.
 


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies