Maša Godec

je bila rojena 2. maja 1985 v Celju. Svojo učno pot je pričela v vrtcu Najdihojca v Ljubljani, nato je obiskovala OŠ Janeza Levca s prilagojenim programom.

 

Že kot otrok je pokazala navdušenje, radovednost, ustvarjalno igrivost in vsak material, ki se je znašel v njenih rokah je bil »vzrok« za nastanek nečesa novega.

 

Sedaj že osmo leto  soustvarja v slikarsko-keramičnem ateljeju Varstveno delovnega centra Tončke Hočevar v Ljubljani. Motive za svoje slike najdeva povsod okrog sebe. Vtise beleži s fotografskim aparatom, ideje in navdih išče v slikovnem materialu knjig, modnih revijah, časopisih in delih drugih avtorjev.

 

Ubira pot, ki ne pelje naravnost, ampak zavije malček levo in nato še desno, se izgubi za dva kratka ovinka, potem Maša utrujena sede. Ko si skoraj že čisto ožuli nežno dušo, se razveseli bodrilnega vetra in odločno krene naprej. Na tej poti je do nedavno nosila popotno bisago, v kateri so bili pisani trakovi, vrvice, kamenje, keramične kroglice, ptičje perje, koščki natrganega papirja in blaga. Vsem tem drobnarijam je na slikarskem platnu dodala še za čopič barve. Popotna bisaga se počasi prazni in v njej ostajajo le še barve in koščki papirja, največkrat posamezni deli obrazov izrezani iz revij in časopisov.

 

Mašo je pred leti mentorica navdušila tudi za oblikovanje uporabnih keramičnih predmetov. Največkrat so to skodelice, skledice in čajniki, ki so predvsem zanimivi zaradi poslikav katerih motiviko izpeljuje iz svojih slikarskih upodobitev. S svojimi deli se Maša pogosto predstavi javnosti na skupinskih in samostojnih razstavah, predstavitvah Zavoda ter likovnih festivalih.

 

Ena njenih slik je krasila tudi kabinet Barbare Miklič Türk, bivše prve dame Slovenije, ki je Mašino ustvarjalno pot nekajkrat pospremila kot gostja na otvoritvah.

 

Maša Godec je navdušena ustvarjalka, čaka jo še veliko neprehojenih stezic, na katerih ji ritem njenih korakov poizkušata dajati mentorici in ji ob poti stoji vsa njena družina. Brez vseh njih, kot krhko, drugačno in občutljivo ustvarjalno bitje, te poti ne bi zmogla.
                                                                                     

                                                                                                                            mag. Erika Pavlin

 

 

 

Samostojne razstave:

2010 Mala Galerija KUD KC MF dr. Lojz Kraigher, Ljubljana
 
 

Skupinske razstave:

2008, 2009, 2010, 2011  Likovni natečaj »Igraj se z mano«, Ljubljana
2011 Direktorat za invalide, Ministrstvo za delo, družino in socialo, Ljubljana
2012 Skupinska razstava organizacije Sonček, MOL, Ljubljana
2013 Galerija Skrina ob Ljubljanici (razstava keramike), Ljubljana
 

 

Likovne kolonije:

2008, 2010 Likovna kolonija v Črni na Koroškem
2014 Likovna kolonija »Langusovi čopiči 2014«, Kamna Gorica pri Radovljici

 

 

 


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies