Avtor - Marija Strnad

Marija Strnad


Rojena sem bila v Brezovici pri Borovnivi, zelo blizu Pekla, kjer niso doma hudobci, ampak čaroben svet slapov, prekrasnih gozdov in jas, v vseh letnih časih. V tem okolju, v tej lepoti, polni svetlobe in senc, sem preživela otroška leta. V družini je bilo devet otrok, sanje o blagostanju in umetniškem
šolanju so bile le sanje.


Ko sem se izšolala za zobotehnico, sem šla v službo v Postojno in tam ostala 40 let. Prišla je družina, trije otroci in tudi težave z zdravjem. Po vsem tem pa sem se odločila za slikanje, ki je bilo moja želja že iz otroštva. Za prve korake v smeri akvarela se zahvaljujem Marjanu Miklavcu.


Želja po znanju me je gnala naprej. Šla sem na tečaje slikanja k profesorju Savu Sovretu. Moji mentorji so bili Andrej Herman, Tone Rački, akademska slikarja Marjan Zaletel in Janez Kovačič ter Petar Lazarević. Vključila sem se v Društvo samorastnikov Slovenije-društvo likovnih ustvarjalcev Postojna in v Kulturnoumetniško društvo Kliničnega centra v Ljubljani. Sodelujem na mnogih ex-temporih, likovnih kolonijah in drugih slikarskih dogodkih, ki so tudi humanitarnega značaja. S slikarsko druščino smo prepotovali Slovenijo, bili pa smo tudi v Italiji in na Švedskem.


Tehnika akvarela je zahtevna, toda njena prosojnost in dramatičnost, ki se odraža v slikah, me tako privlačita, da bom pri njej vztrajala. V vsakem akvarelu je zgodba, ki jo poznam samo jaz. Moji akvareli mi, poleg otrok, vnukov in partnerja, bogatijo življenje.


Razstave

Imela sem 28 samostojnih razstav in sodelovala sem na več kot stotih skupinskih predstavitvah. Za svoje delo sem bila večkrat nagrajena.

 

Naslov

Marija Strnad, Preglov trg 4, 1000 Ljubljana
E-pošta: mari.strnad@gmail.com
Telefon: 041 522 927


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies