Izidor Gašperlin

Izidor Gašperlin, rojen leta 1963, je po izobrazbi univerzitetni diplomirani ekonomist, s specialističnim študijem je pridobil naziv zakonski in družinski terapevt. S fotografijo se je pričel ukvarjati leta 2005, bolj resno od leta 2008.

Od 2009 je član FD Janez Puhar iz Kranja. Fotografsko znanje je sprva pridobival s sodelovanjem na spletnih foto portalih. Dobri odzivi so ga spodbudili k bolj poglobljenemu ukvarjanju s fotografijo. Na celoletnem natečaju spletne galerije e-fotografija.si je osvojil naziv »e-fotograf 2010«, v celoletnem natečaju revije Digitalna kamera je osvojil še naziv »Fotograf leta 2011«. Na eni od najbolj cenjenih svetovnih spletnih galerij 1x.com ima čez 50 objav. Uvrščen je bil tudi v prestižno knjigo z naslovom »Beyond«, v katero so bile izbrane najboljše fotografije galerije 1x.com za leto 2011. Njegova fotografija »Silhuete« je bila maja 2012 razstavljena na Museum of Digital Fine Art.

S sodelovanjem na domačih in mednarodnih salonih je pričel septembra 2010. V letu in pol je zbral 800 sprejemov na 180 salonih v 25 državah z več kot 130 fotografijami, skoraj vse na salonih najvišjega ranga pod pokroviteljstvom FIAP. Na njih je dobil skupaj 69 nagrad za 29 fotografij, med njimi petkrat naziv »Best author«, 2 zlati medalji, 11 srebrnih in 6 bronastih medalj. To ga po točkovalnem sistemu Fotografske zveze Slovenije uvršča na vrh slovenskih razstavljalcev za leto 2011. Poleg udeležbe na salonih je sodeloval tudi na društvenih razstavah v Kranju, Zagrebu, Banja Luki in La Ciotatu v Franciji ter imel 6 samostojnih tematskih razstav v Sloveniji. Največ razstavljenih in nagrajenih fotografij je s področja popotniške, pokrajinske in naravne fotografije. V zadnjem času se avtor izraziteje usmerja tudi h konceptualni, razpoloženjski in »life« fotografiji.

E-mail: izidor.gasperlin@mit-ing.si
Spletna stran: http://easydoorg.1x.comŽelim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies