Maks Gregorin

Maks Gregorin se je rodil 27. decembra 1927 v Vnanjih Goricah pri Ljubljani. Za likovno umetnost ga je že v šolski dobi še posebej navdušil stric Janez, ki je bil ljubiteljski slikar. Čeprav ga je poklicna pot vodila v elektromehaniko, je navdušeno in zagnano slikal. Preko številnih hobijev je bil povezan z naravo, ki je postala tudi njegov osrednji slikarski motiv. V šolskem letu 1957 – 1958 je obiskoval večerno Robbovo slikarsko šolo, pod mentorstvom dveh akademskih slikarjev in profesorjev, Jakoba in Slapernika. Leta 1958 je prvič razstavljal na skupinski razstavi v Ljubljani. Od takrat do danes je imel tri samostojne razstave, sodeloval pa je na mnogih skupinskih.
Velikokrat je slikal v družbi znanih in priznanih slikarjev Miloša Požarja, Lojzeta Perka, Staneta Dremlja, Dore Plestenjak, Franceta Slane in drugih. To je pripomoglo k ostrenju njegove osebne likovne senzibilitete.
Leta 1996 je postal član Društva likovnih samorastnikov Ljubljana (danes Društvo likovnikov Ljubljana). Začel se je udeleževati likovnih kolonij in ex-temporov, prav tako pa tudi sodelovati na tematskih razpisih Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Za svoje delo je prejel 8 nagrad in 23 priznanj, v okviru tematskih selektivnih razstav JSKD-ja pa so bila njegova dela uvrščena na območne, regijske in državne razstave.
Leta 1999 je za svojo sliko prejel visoko priznanje Zveze likovnih društev Slovenije – certifikat kakovosti.

 

Naslov:
Maks Gregorin
Herbersteinova 61
1000 Ljubljana
GSM: 040 532 025


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies