Erika Pavlin

rojena v Ljubljani, je po končani gimnaziji nadaljevala študij na Pravni fakulteti, vseskozi pa je razpeta med pravom in umetnostjo.
Po nekaj letih dela na področjih, bolj ali manj povezanih s pravom, se je odločila za študij slikarstva. Že med študijem je sodelovala na skupinskih razstavah študentov. Po končanem študiju in diplomi, je sprva stopila na pot samostojne ustvarjalke, pospremljeno s slikarskim izpopolnjevajem v tujini.Svoje slike je predstavljala na ex-temporih, skupinskih in samostojnih razstavah.
Realnost preživetja jo je usmerila na Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, kjer je zaključila pedagoško-andragoško izpopolnjevanje in posebej predmet Specialna didaktika na likovnem oddelku Pedagoške fakultete.
Leta 2004 se je zaposlila v VDC Tončke Hočevar kot skupinski habilitator-strokovni sodelavec.
Od takrat se vse bolj posveča likovnemu mentorstvu in odkrivanju ter proučevanju likovne izraznosti oseb s posebnimi potrebami.
Poleg razstav lastnih likovnih del, redno sodeluje na slikarskih kolonijah in razstavah ter likovnih festivalih s svojimi uporabniki.
Za svoje delo je 2011 prejela priznanje Skcije Društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije, za pomemben prispevek k razvoju defektološke teorije in prakse.
Tatjana Pregl Kobe
Živi in dela v Ljubljani.

 

Zadnje pomembnejše razstave

2007

  • Sodelovanje na neodvisni skupinski razstavi z naslovom „Vsak človek je lahko kustos“ v Moderni galeriji v Ljubljani.
  • Samostojna razstava na mednarodnem kulturnem festivalu l'ABC v Dijonu, v Franciji,kot edina slovenska predstavnica.
  • Priprava in postavitev razstave uporabnikov VDC TH z naslovom „Srečne barve“v Mali galeriji KUD dr. L. Kraigher KC in Medicinske fakultete, Ljubljana.

2009

  • Samostojna razstava v Vodnikovi domačiji v Ljubljani.

2010

  • Rrazstava z naslovom „Duet planet“, z Vesno F. Rustja v Cankarjevem domu na Vrhniki.
  • Mentorstvo in postavitev razstave z naslovom „Dame s klobuki“ varovanke Maše Godec, VDC TH, v Mali galeriji KUD dr. L. Kraigher KC in Medicinske fakultete v Ljubljani.

2011

  • Priprava in postavitev razstave uporabnikov VDC TH z naslovom „Od žabe do dame“ na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve.


V letu 2011 je pri založbi Sanje izdala tudi knjigo z naslovom „Žabe stonoge in druge glavne vloge“, za katero je prispevala pesmi in mentorstvo pri ilustracijah Vesne F. Rustje.


Naslov: 

Erika Pavlin, Medvoška 14, 1215 Medvode

Telefon: 01 361 22 77, 041 219 061

E-pošta: erika.pavlin@t-2.net, erika.pavlin@vdc.si


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies