Avtorica razstave

Ljudmila Kotolupova

Rojena 21. decembra 1955 v Nižjem Novgorodu v Rusiji. Diplomirala je na fakulteti za arhitekturo
na Univerzi v Nižjem Novgorodu in nekaj let tudi delala kot arhitektka. Že kot študentka je vzporedno pridno nabirala znanja s področja likovnega izražanja, njena prva likovna dela segajo prav v to obdobje in že nosijo v sebi slutnjo po avtorskem pristopu k interpretaciji bivanja s pomočjo čopiča, ki drsi po slikarskem platnu.
Življenjska pota so jo z družino1991 pripeljala v Slovenijo, kjer je našla svoj novi dom v slikoviti vasici Goče v Vipavski dolini. Arhitektka je staro kraško hišo s pomočjo svojega soproga spremenila v sodobno bivalno enoto in s premišljenimi potezami uspela ohraniti duh pristnosti starega, ki je stoletja kljubovalo burji in trenutnim gradbenim trendom. Lepota narave in čar stare slovenske arhitekture sta v mladi ustvarjalki prebudile željo po slikanju, svojemu slovenskemu domu je želela dodati sebe skozi slike, ki bodo nenazadnje oplemenitile bivalni prostor.
Kot bi znova shodila, se je najprej lotila interpretacij starih holandskih mojstrov, ki so bili njena ljubezen v študentskih letih, „Stilla Life“ jo je znova pripeljal do slikarskega platna, ki so se vse bolj polnila s potezami in barvami, videnimi na cvetju z domačega vrta ali sosednjega travnika. Začeli so se pojavljati portreti sorodnikov, prijateljev in znancev, zopet je vstopila krajina, tokrat slovenska, tako drugačna od ruske, a zopet občutena in doživeta.

 

RAZSTAVE

  • Vinska akademija Ptuj
  • Knjižnica v Ajdovščini
  • Furlanova domačija v Gočah
  • Galerija Loterije Slovenije, Ljubljana

 

NASLOV
Ljudmila Kotolupova, Goče 70, 5271 Vipava
Telefon: 053 687 070
Gsm: 051 617 288


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies