Avtor razstave

Ignac Premoša

Rodil se je 1947. leta v Apačah pri Gornji Radgoni. Po osnovnošolskem in srednješolskem izobraževanju, je študiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, pri profesorju
Kiarju Mešku. Živi in ustvarja v Gedemarcih, idilični vasici blizu Male Nedelje, v občini Ljutomer. S svojimi likovnimi deli se predstavlja javnosti od 1975. Je član ZDSLU in DLUPP. Sodeloval je na mnogih skupinskih razstavah, v Sloveniji in izven.

Bil je uspešen in nagrajen na Ex-temporih, s svojimi zaključenimi opusi je bil opažen na društvenih razstavah.

Ignac Premoša was born in 1947 in Apače near Gornja Radgona. After he had finished primary and secondary school he attended the Academy of Fine Arts in Ljubljana. His mentor was Prof. Kiar Meško. Today he lives and creates in an idyllic village named Godemarci near Mala Nedelja in the commune of Ljutomer.

He has been exhibiting since 1975. He is a member of ZDSLU and DLUPP. He has participated in numerous group Exhibition in Slovenia and abroad. His participation in the series of artists' colonies Ex-tempore was very successful and often rewarded. He is often exhibiting together with members of different artistic associations. The time since 1993 is considered to be the most fruitful in hih entire career.

 

NASLOV
Ignac Premoša, Godemarci 14, 9243 Mala Nedelja-Ljutomer
Telefon: 041 555 418

 Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies