Lučka Lamai

Lučka Lamai, rojena v Ljubljani, je umetnica širokega spektra ustvarjalnosti. Razstavlja in deluje v različnih projektih doma in v tujini pod skupnim imenom “Be One Art”. To je njen zaščitni znak in simbolizira integracijo filozofije, psihologije, sociologije, pedagogike, metafizike in umetnosti. To izraža skozi slikanje, seminarje, javne prireditve in pisanja. Poznamo jo kot ilustratorko, slikarko in oblikovalko scenskih prostorov za številne prireditve. Je avtorica plakatov, reklamnih osnutkov in logo podob za podjetja. Leta 1988 je izdelala doprsni kip Janeza Vajkarda Valvasorja, ki stoji v Valvasorjevi knjižnici v Krškem.
»Vedenje, da je človek v svojem bistvu genialno bitje, projekcija Božanske Inteligence, in da v sebi nosi silno moč ustvarjanja, je resnično najmočnejši ustvarjalni navdih v vseh aspektih mojega življenja. Ko sem skozi alkimijo prebujenja vse bolj spoznavala, da lahko oblikujem, spreminjam in vplivam na potek dogodkov, na stanje počutja in telesa, je ustvarjalec znotraj mene zares dobil pravi polet in navdušenje.
Leta 1993, sredi močne ustvarjalne faze, se je čisto slučajno rodila nova tehnika “valovitega platna”. In čisto slučajno je bila takrat prav ta tehnika idealna, da sem lahko na preprost način preverila resničnost tega spoznanja, da se udejani vse kar misliš, čutiš in pričakuješ.
Tako sem v mirovanju in zbranosti osvojila določen občutek, usklajen z notranjo vizijo. Nato sem dopustila, da je ta živo občutena vizija zavalovala skozi telo in roke in se v enem samem zamahu, skozi spontani zvok, vtisnila v mokro platno. Ko se je podoba, ki sem jo v jasnosti držala pred notranjim pogledom tako konkretno zarisala v platno, me je navdalo zmagovito navdušenje spričo te vidne in konkretne potrditve, ki je ležala pred menoj. Tako je to, kar je bilo sprva samo znanje, postalo modrost. Modrost, ki v praksi še vedno raste, se širi skozi priložnosti, skozi mnogovrstne preizkušnje, ki jih življenje tako radodarno nudi.
V tej tehniki uporabljam barvo vse redkeje, saj že samo valovito platno nudi podobo, ki je z bogastvom nastalih linij sama sebi dovolj. Valovito platno mi je od vseh tehnik najbolj pri srcu, saj me navdušuje in fascinira subtilnost in nepredvidljivost mokrega platna in odprte možnosti, ki jih sama tehnika nudi«.


Lučka Lamai

 

Naslov
Lučka Lamai, Golo Brdo 25, 1215 Medvode
Telefon: 01 36 11 104
E- mail: Lamiel@ beoneart.com

 

 Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies