Avtor razstave

Mitja Derenda

rojen enkrat jeseni 1970, iščem motive za fotografijo predvsem v naravi, pa naj bodo to živali, rastline ali pa samo kamenje.
S fotografijo sem se seznanil daljnega leta 1983 pri fotografskem krožku v osnovni šoli. Fotografirali smo na črno bele filme, nato pa smo jih v temnici razvijali in eksperimentirali s svetlobo. Spomin na povečevalnik je v meni še tako živ, saj v kleti še vedno hranim zdaj že muzejski primerek...
Sledila je, žal, nekajletna prekinitev, potem pa me je spet pritegnil aparat, tokrat so mi bili pri srcu predvsem insekti. Z veliko željo po odkrivanju majhnega, sem se ponovno lotil fotografiranja in od takrat sem neločljiv od majhne, črne napravice.
Z leti sem spoznaval najrazličnejše ljudi, ki so pomembno vplivali na moje fotografske tehnike in kompozicije. Ena najpomembnejših je gospa Daniela Grgič, ki je vrhunska oblikovalka, odprla mi je oči v popolnoma nove sfere. V zadnjih dveh letih pa je glavno vlogo odigral gospod Andro Fini Skaleras, ki je fotograf, režiser in publicist...Z njegovo pomočjo je nastala moja prva razstava.

 

Naslov
Mitja Derenda, SP. Pirniče 79, 1215 Medvode
Telefon: 040 215 251

 

 Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies