Več o avtorju razstave

Lado JAKŠA

Diplomiral je na Oddelku za zgodovino umetnosti na ljubljanski Filozofski fakulteti in na SGBŠ v Ljubljani. Od leta 1981 ima status samostojnega umetnika. Ustvarja kot umetniški fotograf ter komponist in izvajalec lastne glasbe, pogosto pa povezuje oba medija med seboj v umetniških multivizijah, s katerimi se predstavlja doma in po svetu. Redno sodeluje na mednarodnih likovnih simpozijih, ter prireja fotografske in glasbene ustvarjalne delavnice.

 

Fotografija: 57 samostojnih razstav v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Italiji, Avstriji in ZDA. Fotogarfije, objavljene v nekaterih pomembnih publikacijah (Photo, European Photography, Images and poems from Slovenia..) in prisotne v zbirkah (Moderna galerija Ljubljana, Schloss Altenburg pri Dunaju, Siebensterngalerie Steyr, New Orleans Museum of Art, Art Selectors Gallery Dallas, Prakapas Gallery New York, Galerie arte grafica Parma, Galeria Castelo di Colloredo, Galerie der Stadt Villach...

 

Multivizije: 97 v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji, Italiji, Portugalski in ZDA

 

Glasba: samostojni koncerti, avtorska glasba za več kot 90 filmskih projektov in tv serij ter več kot 100 gledaliških predstav v Sloveniji, Avstriji in Italiji, 12 samostojnih CD plošč ter sodelovanje z znanimi glasbeniki (Joe Viera, Peter Kowald, Reggie Workmann, Dennis Gonzales, Rob Blakeslee, Leo Coach Trio, Zlatko Kavčič, Katalena...)

 

Naslov:
Velika čolnarska 21, 1000 Ljubljana
Telefon : 041 905 544
E-mail : lado.jaksa@guest.arnes.siŽelim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies