Več o avtorici razstave

Ljudmila Pačnik

Rodila se je leta 1947 na Kremenci, v majhni vasici na Notranjskem, kjer je preživela svojo zgodnjo mladost. Študirala je v Ljubljani in diplomirala iz ekonomskih ved. Ljubezni do petja in plesa je po letu 1997 intenzivneje dodala tudi slikarstvo, za kar jo je navdušil njen mož, ki se z likovno umetnostjo ukvarja že od mladosti.

 

Likovno znanje izpopolnjuje pri akademskih slikarjih: Marin Berovič (pastel, grafika, akvarel), Janez Kovačič (akvarel), Skender Bajrovič (olje, kompozicija, perspektiva), Tone Rački (risba, kreativna uporaba barve), Janez Zalaznik (akril) ter pri priznanih slikarkah in slikarjih ob sodelovanju na likovnih delavnicah, kolonijah in extemporih. Je članica Društva likovnikov Ljubljana, Likovne sekcije KUD Kliničnega centra in Medicinske fakultete Ljubljana ter Društva ljubiteljev triglavske likovne dejavnosti in prijateljev Triglava, Bled.

 

Svojo slikarsko ustvarjalnost, ki je usmerjena predvsem v krajino, naravo, tihoĹžitja, izraĹža v tehnikah pastela, olja, akrila in akvarela. Svoja dela je predstavila na več kot sto skupinskih razstavah širom po Sloveniji in tujini (Italija, Madžarska, Hrvaška) ter sedaj na svoji peti samostojni razstavi.

 

Za slikarsko delo je prejela več priznanj in nagrad, med drugim tudi Certifikat kakovosti za slikarstvo Zveze likovnih društev Slovenije.

 

Naslov
Ljudmila (Mili) Pačnik
Reboljeva 11, 1000 Ljubljana
tel./faks: 01/5340676; gsm: 040/502122
e-naslov: milipacnik@volja.net
 Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies